Hoe Gebruik je Arganolie als Massageolie voor stijve Spieren en Gewrichten?

Lichaamsmassage Met Massageolie

Bekijk ook de andere video instructies

Op zoek naar een rijke, voedende massageolie? 100% pure arganolie kan heel goed gebruikt worden als massageolie. Pijnlijke spieren worden verzacht en de huid wordt gehydrateerd, gevoed en beschermd.

Rijk en voedend

Arganolie is een van de meest voedende oliesoorten die er is. Het is rijk aan:

  • vitamine E,
  • omega 6 en 9,
  • fenolen,
  • eiwitten met een hoog moleculair gewicht,
  • squaleen,
  • sterolen,
  • carotenoïden en
  • ferulinezuur.

Dit maakt arganolie een extreem verzorgende olie. En dat is – behalve ontspannen – natuurlijk wat we willen, de huid tijdens het masseren verzorgen, voeden en beschermen.

Arganolie is vet, maar niet té vettig. De olie wordt aangenaam warm wanneer het in aanraking komt met het lichaam, wat het een uitstekende massageolie maakt.

De geur is mild en niet overdreven aanwezig. Arganolie bevat geen synthetische stoffen en kan worden verdragen door de meest gevoelige huidtypen. Ook verstopt de olie de poriën niet.

De voordelen van arganolie als massageolie

Arganolie is een heel fijne massageolie. Geen wonder dat steeds meer professionele masseurs deze 100% natuurlijke, effectieve olie gebruiken. Arganolie dringt diep in de huid door en draagt bij aan een kalmerende en rustgevende massage.

Een goede massage met arganolie helpt de spieren te ontspannen, stimuleert de doorbloeding en stofwisseling en biedt verlichting bij stijve spieren en gewrichten.

De grote kracht van deze olie is dat het stoffen bevat die ontstekingsremmend werken. Het masseren met arganolie helpt zo ontstekingen, spierpijn en pijn door artritis of reuma te verzachten.

Hoe gebruik je arganolie als massageolie?

Arganolie kan op ieder moment van de dag gebruikt worden als massageolie. Het lichaam neemt de olie het beste op wanneer de huid warm is, dus een massage met arganolie kan het beste plaatsvinden na een douche of bad. In het begin is het aan te raden de olie eerst ’s avonds te gebruiken. Zo kan de huid langzaam wennen aan arganolie. Het stappenplan is als volgt:

  1. Breng per te masseren lichaamsdeel (benen, armen, buik) drie à vier pompjes arganolie aan op de vingertoppen.
  2. Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  3. Verdeel de olie al masserend over de huid.
  4. Maak met de vingers masserende (cirkel)bewegingen over de huid, zo wrijf je de olie goed in de huid.
  5. Wacht minstens vijf minuten voordat je na de massage je kleren weer aantrekt. Zo kan de overtollige olie volledig in de huid trekken.

Het resultaat van een massage met arganolie? Ontspanning voor de geest en een zijdezachte, gehydrateerde huid.

premium

Kies voor kwaliteit

Kies alleen voor een massage met kwalitatieve, pure arganolie. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar échte premium arganolie is schaars. Een gladde, gezonde is alleen haalbaar wanneer je kiest voor kwaliteit. Deze superieure kwaliteit vind je bij ArganWinkel.nl.

Onze klanten zijn enthousiast over de olie: ze beoordelen onze arganolie met een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Onderga jij weleens een massage met arganolie? Wat zijn jouw ervaringen? Vertel het verder: Sharing is caring.