Hoe Gebruik je Arganolie om Littekens te laten Vervagen?

Litteken Weg Op Het Gezicht

Of je nu grote of kleine littekens hebt: arganolie kan ze (sneller) doen vervagen. Pure arganolie bevat sterolen voor een snellere genezing en prostaglandinen die de huidcellen kunnen helpen groeien. In dit artikel vertellen we je wat arganolie kan doen tegen littekens en hoe je het gebruikt.

Littekens laten vervagen

Kleine littekens, littekens ten gevolge van acne of hardnekkige littekens: allen kunnen ze worden verminderd door arganolie. De krachtige ingrediënten in arganolie kunnen ervoor zorgen dat littekens vervagen en op den duur helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Arganolie bevat squaleen en polyfenolen, stoffen die van nature antibacterieel en antiseptisch zijn. De roodheid en jeuk ten gevolge van littekens zullen afnemen en ook de zichtbaarheid van littekens is minder. Hiervoor zijn sterolen verantwoordelijk.

Deze stoffen zorgen voor een snellere genezing van de littekens. Andere geweldige componenten van deze olie zijn prostaglandinen, die de huidcellen helpen groeien.

Hoe gebruik je arganolie bij littekens?

Je kunt arganolie op ieder moment van de dag aanbrengen, maar het lichaam neemt de olie het beste op als de huid nog warm is en de poriën openstaan. Na een douche of bad is dus het meest geschikte moment.

In het begin is het raadzaam om arganolie eerst ’s avonds te gebruiken, om de huid te laten wennen aan de olie. Gaat dat goed? Probeer de olie dan ook overdag. Het stappenplan is als volgt:

  • Breng per in te smeren lichaamsdeel één à twee pompjes arganolie aan op de vingertoppen.
  • Verdeel de olie al masserend over de littekens.
  • Maak met de vingers masserende cirkelbewegingen over de huid, zo wrijf je de olie goed in de huid.

Gebruik Arganolie Dagelijks voor Beste Resultaten

Na één dag arganolie smeren, zul je merken dat de huid zachter, voller en gladder is. Het vervagen van littekens duurt wat langer; hiervoor zul je arganolie dagelijks voor langere tijd moeten gebruiken.

Arganolie laat dus de beste resultaten zien als je de olie langdurig – en het liefst iedere dag – gebruikt. Lees hier meer over arganolie en de voordelen voor de huid

Arganolie irriteert de Huid niet

Arganolie is geschikt voor de gevoelige huid, omdat deze olie geen synthetische ingrediënten bevat. Twijfel je of arganolie voor je huid of voor jouw littekens geschikt is? Raadpleeg dan altijd eerst een (huid)arts.

premium

Kies voor kwaliteit

In ons land is het aanbod pure, premium arganolie schaars. Er zijn helaas te veel grote, commerciële producenten die slechte kwaliteit argannoten gebruiken, wat de kwaliteit van arganolie niet ten goede komt.

ArganWinkel.nl verkoopt alleen arganolie die afkomstig is van kleine, lokale boeren die argannoten van de allerbeste kwaliteit aanbieden.

Een mooie, gladde huid zonder littekens is alleen binnen handbereik wanneer je kiest voor kwaliteit.

De sublieme kwaliteit van onze arganolie is uniek. Dat vinden niet alleen wij, ook onze klanten zijn er enthousiast over: ze beoordelen de olie met een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Heeft arganolie jou geholpen bij het verminderen van littekens? Wij zijn benieuwd.